Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

A szolnoki filmfesztiválok gyökerei 1969-re nyúlnak vissza városunkban, 1998 óta a Tisza Mozi Kft. rendezi a filmeseseményeket, melyek 2000 óta nemzetközi jellegűek.

2018-ban az egyedülálló tematikájú fesztiválegyüttes új lendületet kapott azzal, hogy fölvette az Oscar-díjas magyar születésűlátványtervező, Trauner Sándor nevét, a hagyományok megőrzése mellett a látványtervezők seregszemléjévé is vált.

A fesztivál képzőművészeti és tudományos programja kiegészült egy európai játékfilmes szekcióval, ahol a zsűri a filmeklátványtervezését és látványtervezőit díjazza. A filmvetítések mellett évről évre bővítjük a fesztivál programkínálatát. Akísérőrendezvények között helyt kapnak képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, koncertek, filmszakmai tanácskozások,hazai és nemzetközi szakemberek mesterkurzusai, egyetemek bemutatkozó estjei és további kulturális és gasztronómiaiprogramok.

Fesztiválunk célja, hogy a művészeti és tudományos élet egy fóruma legyen, valamint olyan nemzetközi filmes esemény, aholtalálkozhatnak, eszmét cserélhetnek és bővíthetik tudásukat a közép-európai filmes képzőhelyek hallgatói és tanárai.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál hivatalos honlapjának az internet címe: ATAFF.HU

Infoblokk