Rólunk

A TISZApART Mozi egy utánozhatatlan hangulatú korszerű filmszínház, egy innovatív kultúrközpont, ahol mindig friss programkínálattal várjuk a közönséget!

Szolnokon, a Tisza partján, a Szolnoki Galéria és a Tiszavirág gyaloghíd közelében található intézményünk falai közt 1954 óta peregnek a filmek. A jelenlegi formáját több szakaszban felújítva, modernizálva nyerte el, így napjainkra már három termünk, az „A”133, a „B” 38, az „E” pedig 30 kényelmes moziszékkel várja a nézőit, akik a legújabb digitális vetítéstechnika adta kép- és hangélményben élvezhetik a filmeket.

A hozzánk látogató vendégeket egy hangulatos kávézó várja, amit a nyári hónapokban egy szabadtéri terasz is kiegészíti, amely kedvelt találkozóhelye a Szolnokiaknak.

Az intézményt működtető Tisza Mozi Kft. 1990-es megalakulása óta filmklubok, filmes ismeretterjesztő előadások, zártkörű vetítések és más, korosztályok életkori sajátosságaihoz igazodó sokszínű közösségi program szervezésével igyekszik a közönség kedvében járni. A kávézó rendszeresen ad otthont képzőművészeti kiállításoknak, könyvbemutatóknak, valamint további kulturális és közéleti eseményeknek. A szabadtéri terasz, a „Múzsák tere”, tavasztól őszig ingyenes szabadtéri vetítések, koncertek, családi programok és gasztronómiai események helyszíneként járul hozzá Szolnok kulturális életének színesítéséhez.

A TISZApART Mozi legnagyobb éves nemzetközi eseménye az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál – ATAFF.hu –, amely a névadója nyomán a filmek látványvilágát díjjazza és ezzel szinte egyedülállónak mondhatja magát a világon. A különleges filmek seregszemléje alkalmából a mozitermekben világhírű látványtervezők, filmrendezők és operatőrök mesterkurzusaival, valamint a sokfunkciós emeleti stúdió helységünkben szakmai továbbképzésekkel és egyéb kurzusokkal is várjuk a filmeseket és a filmrajongókat.

A filmvetítések mellett sokszínű kulturális programokkal családias hangulatban várjuk vendégeinket az év minden napján!

Infoblokk