TISZA pART MOZI KULTURÁLIS EGYESÜLET

A TISZA pART MOZI KULTURÁLIS EGYESÜLET azért jött létre, hogy a helyi művészmozit - a TISZApART Mozit - mint tradicionális kulturális intézményt és mint Szolnok város egyik kiemelkedő multikulturális, idegenforgalmi értékét támogassa, továbbá a mozi éves nagy nemzetközi rendezvényét, az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál szervezését erősítse.

Az Egyesület Szolnok város és a térség lakosságának igényeit kielégítő közművelődési feladatokat, tevékenységeket is ellát.

Az Egyesület további célja, hogy kialakítsa a filmművészeti értékek kedvelőinek táborát és lehetővé tegye a nézők kulturális fejlődését a film, mint művészeti alkotások népszerűsítésén keresztül.

Az Egyesület tagjai elkötelezett hívei a magyar és az európai filmművészetnek; a város értékeinek megőrzését támogatják a tradicionális mozi működtetése révén.

Az Egyesület aktív szerepet vállal a művész mozi programjának kialakításában, egyéb kulturális szolgáltatások megvalósításában (hazai és nemzetközi filmnapok, filmklubok, filmes táborok, képzések, a fiatalok filmes oktatását/nevelését kiegészítő workshopok, közönségtalálkozók stb).

Az Egyesület szorosan együttműködik városi civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel, a hátránnyal érintett közönség képviselőivel, azért, hogy a marginális helyzetű csoportok is hozzáférjenek a filmes kultúrához, valamint hogy támogassuk ezen közönség filmesztétikai nevelését is.

Név: TISZA pART MOZI KULTURÁLIS EGYESÜLET
Székhely: 5000 Szolnok, Templom út 4.
Adószám: 18837854-1-16
Elnök: Dergezné Illés Judit
E-mail-cím: egyesulet@tiszamozi.hu
Infoblokk